Προς τους πιστούς Ενορίτες του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου,

 Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Τζέρσεϊ Σίτι,

 

      Σας χαιρετώ  στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Καθώς μόλις ολοκληρώσαμε τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου, θα ήθελα να συστηθώ επισήμως  σε όλους σας. Το όνομά μου είναι ο πατήρ Μιχαήλ Ντάϊμοντ και διορίστηκα ως Ιερατικώς Προϊστάμενος στην ενορία σας του Ευαγγελισμού εδώ στο Τζέρσεϊ Σίτι, την 1η Ιουλίου 2021.

      Όπως μπορεί να θυμάστε , υπηρέτησα ως διάκονος στην Μητρόπολη της Νεας Ιερσέης για αρκετά χρόνια πριν από τη χειροτονία μου ως ιερέας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2021, στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Κλίφτον.

      Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Passaic της Νεας Ιερσέης,  και αποφοίτησα  απο το Θεολογικό Σεμινάριο   του Holy Cross στο Brookline της Μασαχουσέτης. Είμαι παντρεμένος και έχω μια κόρη δεκαπέντε ετών. Αγαπώ   την εκκλησία σε όλη μου τη ζωή, και από την παιδική μου ηλικία ήθελα να υπηρετήσω ως ιερέας.  Είμαι πολύ ευγνώμων στον Αρχιεπίσκοπο μας Ελπιδοφόρο που με διόρισε  σε αυτήν την ενορία. θα ήθελα να υπηρετήσω τον καθένα από εσάς και όλους σας, και  να συμβάλω στο  να γίνει ο Ευαγγελισμός μια πολύ δυναμική ενορία  της Μητρόπολεως  της Νέας Ιερσέης.

      Καθώς ξεκινάμε το Νέο Εκκλησιαστικό Έτος τον Σεπτέμβριο, σας καλώ όλους να έρθετε στην εκκλησία μας με τις οικογένειες σας, και να συμμετάσχετε στην  Θεία Λειτουργία και μετά στην παρέα μας.  Σας προτρέπω όλους να έρθετε  και να προσευχόμαστε μαζί. Ιδιαιτέρως σας ζητώ να φέρετε τα παιδιά και τα εγγόνια σας στις λειτουργίες. καθώς θέλουμε να γεμίσουμε την ενορία μας με μια γενιά νέων πιστών που θα βοηθήσουν να φέρουμε την εκκλησία μας στο μέλλον. Πιστεύω ότι όλα είναι δυνατά με την πίστη στον Κύριο μας, και όλοι καλούμαστε να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση του σώματος του Χριστού που είναι η Εκκλησία Του. Σας ζητώ ταπεινά να συνεργαστείτε όλοι μαζί μου για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο. Κάντε προτεραιότητα το να  έρχεστε  στην Εκκλησία και δραστηριοποιηθείτε στην ενορία σας. Σας χρειαζόμαστε όλους!

      Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, ο Θεοφιλέστατος  Επίσκοπος Μηδείας, Απόστολος,  θα χοροστατήσει στην Θεία Λειοτυργία.  Μετά την   ακολουθία θα  παρατεθεί γεύμα προς τιμήν  του διορισμού μου στην ενορία. Σας προσκαλώ όλους να συμμετάσχετε σε αυτόν τον εορτασμό.

       Για ακόμη  μια φορά, σας χαιρετώ όλους στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και σας εύχομαι Ευλογημένο το Νέο Εκκλησιαστικό Έτος.

Με αγάπη εν Χριστώ,

Πατήρ Μιχαήλ Ντάϊμοντ